Pei Ying mixed-use Social Housing design

V01.jpg
V01.jpg

Pei Ying mixed-use Social Housing design

0.00
Add To Cart

Pei Ying mixed-use Social Housing design

The site is set amidst Zhongshan area against a backdrop of greenery near Dazhi MRT station. The site’s local environment is a major driving force for the design, as it gives the building its character and determine its final orientation. The design breaks away from typical conception of social housing by creating a simple yet elegant façade, incorporating intelligent building technology and introducing new facilities in the area. The scheme aims to create a friendly community for people living in the city.

Striving toward a new attitude for better quality lifestyle, the design provides community living rooms, open public spaces for recreation and interaction, social welfare facilities, farming garden spaces, shared working environment and even new business opportunities. Some community areas include rooftop farming garden, plaza located on ground floor intersecting with Mingshui Public Park and a childcare facility. The design offers residents three types of units with flexible layouts allowing various lifestyles and future flexibility. There are several big open green spaces spread throughout the building offering inhabitants variety of experiences.  The building is designed as a new social housing typology for the city of Taipei, becoming Taipei’s green oasis.